21 Kasım 2011 Pazartesi

Çağla Çağlar (Derin-Duvar-Açmak)

DERİN
Sözlük anlamı :Yoğun, Uzun süren, Yüzeyden içeri inen..
Videoda bütünleştiği kavram ise DÜŞÜNCE.Ket vurulamayan,sonsuz,yoğun..
AÇMAK
Sözlük anlamı: Bir şeyi kapalı durumdan açık duruma getirmek, engeli kaldırmak, birbirinden uzaklaştırmak, ferahlık vermek, geçit vermek..
Videoda bütünleştiği kavram ise MATKAPLA DELMEK..Sabit fikirliliği aşmak,düşünceleri yıkmak,engelleri ortadan kaldırmak..

DUVAR
Sözlük anlamı: Engel, Bir yapının yanlarını dışa karşı koruyan, iç bölümlerini birbirinden ayıran, taş, tuğla vb. gereçlerden yapılan veya örülen dikey düzlem..
Videoda bütünleştiği kavram ise KAFATASI.Beyni içinde saklayan,zaman zaman açılmak istenen ama açılamayan..

Düşüncenin kimi zaman saf kimi zaman şeytani ve ket vurulamaz hali derinliği,kafanın sert,çevreleyen, belki de hapseden hali duvarı,matkapla delmekte ise düşüncelerini yıkmak , düşüncelerinden kurtulmak veya bulunduğu durumdan kafasını delerek çıkmak açmayı sembolize etmekte.

Videonun siyah beyaz ve melankolik oluşu kavramların bende çağrıştırdığı görsellikten ileri gelmekte.Karanlık bir nevi derini temsil ediyor.Videonun bir slow motion bir  hareketli gitmesi ve kişinin en başta normal tavırlar sergileyip daha sonra tavırlarını değiştirmesi  ise karakterin kendi içinde yaşadığı devinimleri yansıtıyor.Müziğin inişli çıkışlı ve sert bir yapıya sahip olmasıysa yine karakterin iç dünyasına yönelik.Karakterin yapmaya çalıştığı şey derin düşüncelerinden kurtulmak.Bunu da bir matkap yardımıyla kafatasını açarak yapmaya çalışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder