21 Kasım 2011 Pazartesi

BERNA CIROZLAR SICAK-AGAC-KALMAK






AĞAÇ;   Odunsu bitki,fideden meydana gelen,kökü gövdesi yaprakları olan,yeşil ve sarı yarakları olabilen,meyve verebilen bitkidir.Havaya oksijen verir.Canlılara besin ve barınak sağlamak gibi işlevleri vardır.
Kağıt ,mobilya,yakacak hammadde kaynağı,ısı verir,sıcak ve soğuğu dengeler,radyasyonu önleri,beden ve ruh sağlığı üzerinde önemli rol oynar.


SICAK;  Duyularla algılanmaktadır.Yakmayacak kadar ısı veren ,ısısı yüksek olan ,çok ısınmış,havadaki ısı.
Dostça,sevgi dolu, çok samimi, sevgi,içtenlik, sevimlilik, sıcak kanlı,sıcak renkler,sıcak savaş, sıcak olmak, sıcak bakmak,anlamlarına da gelmekdedir.


KALMAK; Miras olarak geçmek kalınmak durmak varlığını korumak, sürdürmek Oturmak, yaşamak, eğleşmek Konaklamak, konmak oyalanmak, vakit geçirmek belirtilen miktarda bulunmak.Kabullenmek. Olduğu yeri ve durumu korumak, sürdürmek , yürümez duruma gelmek ,sınırlanmak, bitmemek olmak, herhangi bir durumda bulunmak Belli bir gelirle geçinmek zorunda bulunmak, görevi veya yetkisi içinde olmak, düşmek, durumu itibarıyla aşağı seviyede bulunmak.


Fotoğrafta ağacı, meyve veren bir ağaç olarak ele aldım. Ağaç anne,meyvesi ise çocuktur.Anne (kadın), ağaç gibi güçlü ,dayanıklı,her zorlukta yıkılmayandır.Ve bunu daha da köklendirmek icin meyvesini yani cocuğunu dünyaya getirir.


Sıcaklığı ise,anne ve bebeği arasındaki içten sevgi , birbirlerine olan bağlılık , anneliğin verdiği sıcak mutluluk,samimiyet olarak anlattım.


Kalmak;Birey  iki beden ve iki kişilik arasında kalmış bulunmaktadır. Şizofrendir.Bu durumu bilmektedir iki kişilik arasında kalmayı bunun kalıcı olduğunu ve bitmeyeceğini kabullenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder